Engega la campanya de difusió de la 40a Cursa de l’Espluga de Francolí

El Club Atlètic Espluguí vol donar la màxima lluïdesa possible a la 40a edició de la Cursa de l’Espluga de Francolí, una de les més antigues de Catalunya, que se celebrarà com cada any l’últim dissabte de juliol, coincidint amb la Festa Major del poble. Amb vista a l’efemèride, l’entitat ha preparat un seguit d’espots promocionals que penjarà aquest divendres al seu web, www.caesplugui.cat, amb els quals pretén potenciar més que mai la difusió de la Cursa.

Els vídeos es van enregistrar aprofitant l’edició de l’any passat, i combinen espectaculars imatges aèries des d’un dron amb les preses a peu de Cursa, al llarg de tot el seu recorregut de 15 quilòmetres (la versió llarga, perquè també es pot fer la curta, de 5). Amb això, es pretén fer més atractiva l’activitat esportiva lligant-la a la bellesa de l’entorn cultural i paisatgístic pel qual transcorre, per dins l’Espluga i al voltant del monestir i el bosc de Poblet. A més a més, a través del lema “Correm tots junts”, es referma el lligam amb l’espluguina Noe Gaya, afectada per una lesió cerebral, que ja ha corregut les dues últimes edicions, amb l’ajuda de familiars i amics i amb una cadira adaptada , i que els organitzadors prenen com un símbol de superació. Diverses entrevistes realitzades a corredors abans i després de l’esforç complementen la crida a la participació.

Els espots, que ja es van presentar en un acte el 28 de gener en el marc de la Fira de l’Espluga, han anat a càrrec de l’empresa Cir Video Produccions, amb l’ajut de les imatges de Be Drone. El projecte ha comptat amb el patrocini econòmic de l’Ajuntament de l’Espluga i el Museu de la Vida Rural, a més del Patronat de les Coves, el Celler de Sant Isidre i el monestir de Poblet.

Correm tots junts

La Cursa de l’Espluga i la Noe Gaya, junts per primer cop

L’espluguina, afectada per una lesió cerebral, farà el recorregut de 5 quilòmetres i deixarà empremta a tots els corredors

La 38a Cursa Popular de l’Espluga de Francolí, la més antiga de Catalunya, i l’espluguina Noe Gaya, afectada per una lesió cerebral, sumaran ‘capacitats’ enguany en la 38a edició de la competició. L’1 d’agost hi correrà per primer cop amb una nova cadira especial que ha pogut adquirir gràcies a resultar premiada l’any passat amb una beca del prestigiós projecte Gaes. La Noe completarà els 5 km de la cursa curta amb l’ajut de familiars i amics, per donar-hi valor afegit amb el seu exemple, en una cursa que serà més solidària que mai. El recorregut històric, de la singular distància de 15 km, serà el repte dels atletes que hauran d’afrontar les habituals i dures condicions climatològiques de l’estiu.

Per això aquest any la Cursa Popular de l’Espluga arriba amb el lema ‘Correm tots junts’, il·lustrat amb un disseny de la mateixa Noe Gaya, que es converteix alhora en la marca de la samarreta que es regalarà a tots els corredors de la cursa clàssica de 15 km, i del tubular i la cinta esportiva dels corredors de la cursa de 5 km. A banda, l’espluguina ha pintat una pedra per a cada participant, la qual s’afegirà a la resta d’obsequis que reben habitualment. Cada atleta podrà fer arribar la pedra al cim d’una muntanya, fent que així, simbòlicament, també hi pugui arribar la Noe Gaya, una iniciativa en què en els últims mesos ja han col·laborat nombrosos voluntaris, entre els quals l’atleta Kilian Jornet.

La Cursa de l’Espluga, una competició històrica

La Cursa Popular de l’Espluga de Francolí és la cursa d’aquestes característiques més antiga de Catalunya. Transcorre per l’interior de l’Espluga i per paisatges naturals de ple valor a l’entorn dels boscos de Poblet, creua el mateix monestir cistercenc, Patrimoni Mundial de la Humanitat, i s’apropa al barranc de Castellfollit, en un recorregut 100% per asfalt. La climatologia és habitualment adversa, ja que se celebra cada any a finals del mes de juliol, excepte quan el calendari col·loca la Festa Major de l’Espluga a principis d’agost, com aquest any.

Descarregar dossier de premsa

Entre tots ho hem fet possible.

Patrocinadors

L'Espluga de Francolí
Goma-Camps
Cocacola
Distribucions BonaAigua

Col·laboradors

Fisiocrem
Cos Vital
CV Medica
Viladrau
Brooks
El Periódico
Mas de la Sabatera