S’ajorna la 43a edició de la Cursa Atlètica de l’Espluga de Francolí per prevenció davant la COVID-19


El Club Atlètic Espluguí i l’Ajuntament de l’Espluga han acordat ajornar al 2021 la 43a edició de la Cursa Atlètica de l’Espluga que se celebra cada any en el marc de la Festa Major del municipi


La 43a Cursa Atlètica de l’Espluga de Francolí que s’havia de celebrar el dissabte 1 d’agost dins el marc de la Festa Major 2020 s’ha ajornat al 2021. El Club Atlètic Espluguí i l’Ajuntament de l’Espluga han decidit ajornar l’edició d’aquest any per prevenció i seguretat davant de la COVID19, en una de les convocatòries esportives de referència de l’estiu.

La majoria de curses del calendari s’han ajornat o suspès davant d’un escenari incert, on les autoritats sanitàries no autoritzaran grans aglomeracions de persones en els propers mesos. Aquest ha estat un dels motius de l’ajornament d’aquest esdeveniment. La decisió ha estat presa després de la participació de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, a una reunió telemàtica amb el Secretari General d’Esports, el Sr. Joan Plana i altres regidores i regidors d’esports del Camp de Tarragona. En el marc d’aquesta reunió la regidora va preguntar per la situació d’esdeveniments esportius, concretament per la celebració de curses, rebent indicacions negatives, fet que ha propiciat l’ajornament. Aquesta situació ha estat traslladada a la junta i al president del Club Atlètic, Marc Martí i en mutu acord amb la regidoria s’ha pres la decisió d’ajornament per coresponsabilitat i seguretat davant les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Des del Club Atlètic Espluguí i l’Ajuntament de l’Espluga novament es lamenta la pèrdua en el calendari anual d’un esdeveniment esportiu que aplegava centenars de corredors i corredores. Però la situació actual no permet garantir un bon desenvolupament en l’àmbit de seguretat per a l’organització i persones participants d’aquesta edició, així doncs, l’entitat i l’Ajuntament s’emplacen a treballar per l’edició 2021 d’aquest esdeveniment esportiu.


Data i horaris

La 43a cursa popular de l’Espluga de Francolí, tindrà lloc el proper 2021.

L’horari de sortida de la cursa (encara no oficial) serà a les 19 hores.

Entrega de dorsals

El mateix dissabte a partir de les 16 hores a la plaça del Casal

Característiques tècniques de les curses

S’organitzen dues curses: una de 15 km i una altra de 5km

Recorregut 15 km

Powered by Wikiloc